Hengelvangstregistratie

Beste leden,

Sinds zomer 2015 is HSV Sint Jan gestart met het project hengelvangstregistratie. Het doel hiervan is om de aanwezige visstand in kaart te brengen en de conditie van de vissen te volgen, zodat deze gegevens mogelijk gebruikt kunnen worden voor visstandbeheer.

Op dit moment is er enkel een initiatief vanuit de karpercommissie, daarom is tot nu toe alleen registratie van gevangen Karper en Graskarper in de Doort mogelijk. Uiteraard kan dit ook voor de overige vissoorten bijgehouden worden indien er interesse en een initiatief voor is.

De verzamelde gegevens worden 4x per jaar (voorjaar, zomer, najaar, winter) bijgewerkt en alleen per email rondgestuurd aan de “vangers” die hebben bijgedragen aan de registratie. Zo blijft deze informatie “onder ons”, wat een wens is van de leden.

Voor de registratie van Karper worden enkel gegevens gevraagd over de conditie, zoals: lengte, gewicht, postuur, beschadigingen en de eventuele aanwezigheid van parasieten. De beste vistechniek, geheim lokvoertje of andere tactiek hoef je natuurlijk niet te verklappen.

Wij hopen dat jullie willen meewerken om de conditie van het visbestand in kaart te brengen en het formulier uitgeprint in de vistas stoppen! Het vangstregistratieformulier voor Karper gevangen in de Doort kun je HIER downloaden.

 

Een goede vangst!

Het bestuur van HSV Sint Jan

– Formulier Hengelvangstregistratie 2016 Karper

 

Comments are closed.